augustus 2024
Hoofdsponsor

Tijdsregistratie

Tijdsregistratie

Ook dit jaar kent de Vechtloop weer een automatische tijdsregistratie, d.m.v. Racetimer

Racetimer zal zorgdragen voor de tijdregistratie voor alle afstanden. Hiertoe zijn de startnummers voorzien van een chip. Er hoeft geen borg voor betaald te worden; de startnummers hoeven niet retour.

Op het start- en finishpunt liggen matten om alle tijden vast te leggen. Scanners maken contact met de chip en leggen de tijd vast waarop u de startlijn passeert, en bij de finish weer wanneer u de eindstreep passeert. Voor de 10 km lopers wordt bij doorkomst ook een tussentijd op de 5 km geregistreerd.

Voor alle afstanden (ook de jeugdlopen) zal Racetimer de uitslagen produceren in bruto en netto tijden. De bruto tijd is de tijd die verstreken is tussen het lossen van het startschot (hiermee begint de wedstrijd) en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd is de tijd die verstreken is tussen het passeren van de startlijn en de aankomst op de eindstreep. De netto tijd geeft dus aan wat je werkelijke prestatie geweest is.

Om de tijdregistratie goed te laten werken is het belangrijk dat het startnummer goed gebruikt wordt.  Daarom gelden de volgende belangrijke instructies:

 

– Startnummer zichtbaar op de borst dragen, bevestigd met vier spelden.
– Startnummer niet bedekken met jas, banden, drinkfles, apparatuur etc. 
– De chip niet verwijderen, buigen, knippen, vouwen of bewerken.

 

 

 

.