augustus 2024
Hoofdsponsor

Vechtstroom augustus 2012

Maarssen: 30 augustus 2012

Door: Ria Van Vredendaal

De 66ste Vechtloop dinsdag telde ruim duizend sportieve deelnemers. Vorig jaar sneuvelden alle records, en dat kan je niet ieder jaar verwachten. Records waren er dit jaar voornamelijk voor de vrouwen, die ook in de sport duidelijk aan een inhaalrace bezig zijn.

Foto’s: Ria van Vredendaal” src=”http://www.deweekkrant.nl/images/library/pictures/5e/cb/b3/d1/2_36vshldo_vechtloop.jpg” alt=”De jeugdige lopers bijten het spits af. Foto’s: Ria van Vredendaal” />

De jeugdige lopers bijten het spits af.
Foto’s: Ria Van Vredendaal

Het enthousiasme van het publiek was er niet minder om. Luidkeels werd klein en groot aangemoedigd, en voor iedereen was er applaus bij de finish op de Kaatsbaan. Een extra groot applaus voor de oudste deelnemer, die ieder jaar meer bewondering oogst: de inmiddels 80-jarige heer Martin Mol, die de 5 kilometer volbracht in een tijd van 42.34 minuten. Voor hem geldt speciaal: meedoen is belangrijker dan winnen. Beste Maarssense was wederom Carolina Verspuij, beste Maarssenaar Henk Beursgens.

Goede doelen.

De Vechtloop steunt elk jaar één of meerdere instellingen of verenigingen die actief zijn op het gebied van sport, beweging of zorg. Dit jaar mochten het G-Challenge toernooi en de Maarssense Zwem- en Poloclub De Fuut een cheque van 500 euro in ontvangst nemen. Het G-Challange toernooi wordt door diverse voetbalverenigingen in samenwerking met de Stichting Klein-Galgenwaard georganiseerd voor kinderen met een beperking. Dit jaar zal dit plaatsvinden op zaterdag 13 oktober. . De bijdrage voor De Fuut is bedoeld als steuntje in de rug voor de zwemvereniging die het al zo lang zonder een Maarssens zwembad moet doen.

Lees het hele artikel